06-53 54 94 34
info@rijschoolgijsbert.nl
Boslaan 54, 8426 EH Appelscha

Autorijbewijs

DE LESSEN

De lessen worden gegeven op een manier die bij jou past. De lessen duren 1 uur, maar in overleg is 1,5 of 2 uur les ook mogelijk. Een uur les betekent ook echt 60 minuten les, en niet minder!

Ik geef onder andere les in de plaatsen Appelscha, Oosterwolde, Fochteloo, Makkinga, Langedijke en Haulerwijk. Het lesgebied zal voornamelijk in Assen zijn omdat hier ook het examen afgenomen wordt.

Voor je rijles word je op de afgesproken plaats opgehaald, of dat nu thuis is, op school of bij je werk. Als je verder weg woont van Appelscha of Oosterwolde, kunnen we ook ergens anders afspreken (school of station bijvoorbeeld). In overleg is veel mogelijk.

Meteen als je in de auto stapt, begint jouw rijles. Je leert hoe je de verschillende handelingen in het voertuig goed uit moet voeren. Al binnen korte tijd kun je goed sturen, schakelen en remmen. Doordat je een echte deelnemer in het verkeer bent, leer je ook direct hoe je met diverse verkeerssituaties om moet gaan. De vorderingen die je maakt, worden bijgehouden op een instructiekaart. Zo kun je altijd zien hoeveel je al in een paar lessen vooruit bent gegaan. Ook kun je gratis gebruik maken van de rijbewijs App waar je ook inzicht krijgt in je lessen, agenda, betalingen en examens.

Als alle onderwerpen aan bod zijn geweest en je beheerst deze, dan is het tijd voor de tussentijdse toets. Dit is een soort proefexamen waarbij je vrijstelling van de bijzondere verrichtingen en controle vragen tijdens het praktijkexamen kunt verdienen. Ook krijg je goede feedback van de examinator waar je nog aan moet werken en het belangrijkste is dat het een stuk spanning wegneemt bij het echte examen.

2ToDrive

Vanaf je 16e mag je theorie examen doen en vanaf 16,5 mag je beginnen met rijlessen. Vanaf 17 jaar mag je rijexamen doen en bij slagen rij je tot je 18e met een coach (je vader of moeder bijvoorbeeld). Vanaf je 18e mag je zelfstandig autorijden.

Aanmelden

Hoeveel lessen heb ik nodig?

Dit is een vraag die vaak gesteld wordt. Vaak kan ik na een paar lessen inschatten hoeveel lessen je ongeveer nodig hebt. Dit blijft natuurlijk een schatting want dit is van meer factoren afhankelijk: hoe is jouw leersnelheid, hoe vaak kun je lessen, hoe snel is de ontwikkeling, haal je snel je theorie. Het gemiddeld aantal lessen in Nederland zit zo rond de 39 lessen.

Het belangrijkste is dat de leerling zich goed ontwikkelt naar een verantwoordelijke en veilige bestuurder.

Pakketten en tarieven